Risotto med salsiccia och champinjoner

Risotto med salsiccia och champinjoner

Klassiskt grundrecept för risotto
40 min
4 pers

Du behöver

  • 1-2 förpackningar färsk salsiccia
  • 2 charlottenlökar finhackade
  • Champinjoner
  • Torrt vitt vin eller matlagninsvin
  • Kycklingbuljong 1-2 tärningar
  • Risottoris
  • Pecorino eller parmesan
  • Ärtskott
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Riv parmesan eller pecorino
  2. Skala och finhacka charlottenlökarna och champinjoner
  3. Värm buljongen och vatten i en kastrull för sig
  4. Ta ytterligare en kastrull
  5. Fräs löken mjuk i riktigt med olivolja på låg värm
  6. Tillsätt riset, höj värmen och låt fräsa i ytterligare någon minut så att ris och lök bladar sig
  7. Häll i vinet och låt koka tills det ångat bort
  8. Tillsätt den varma buljongen lite i taget, sänk värmen
  9. Rör om hela tiden
  10. Efter cirka 18-20 min, smaka av. Riset ska ha visst tuggmotstånd.
  11. Vänd ner parmesan/pecorino
  12. Fräs lök och champinjoner tillsammans i pannan
  13. Ta ut salsicciafärsen från fjälstret och fräs i en annan stekpanna så att de får lite yta  
  14. Blanda risottoriset med salsiccia, champinjoner och lök.
  15. Lägg upp på tallrik, toppa med svartpeppar och ärtskott.  

Smaklig måltid!

Denna korv använde vi

Men det funkar också utmärkt med

No items found.

Liknande recept

No items found.