
Risotto med salsiccia och champinjoner
Klassiskt grundrecept för risotto
40 min
4 pers
Du behöver
- 1-2 förpackningar färsk salsiccia
- 2 charlottenlökar finhackade
- Champinjoner
- Torrt vitt vin eller matlagninsvin
- Kycklingbuljong 1-2 tärningar
- Risottoris
- Pecorino eller parmesan
- Ärtskott
- Olivolja
- Salt
- Svartpeppar
Gör så här
- Riv parmesan eller pecorino
- Skala och finhacka charlottenlökarna och champinjoner
- Värm buljongen och vatten i en kastrull för sig
- Ta ytterligare en kastrull
- Fräs löken mjuk i riktigt med olivolja på låg värm
- Tillsätt riset, höj värmen och låt fräsa i ytterligare någon minut så att ris och lök bladar sig
- Häll i vinet och låt koka tills det ångat bort
- Tillsätt den varma buljongen lite i taget, sänk värmen
- Rör om hela tiden
- Efter cirka 18-20 min, smaka av. Riset ska ha visst tuggmotstånd.
- Vänd ner parmesan/pecorino
- Fräs lök och champinjoner tillsammans i pannan
- Ta ut salsicciafärsen från fjälstret och fräs i en annan stekpanna så att de får lite yta
- Blanda risottoriset med salsiccia, champinjoner och lök.
- Lägg upp på tallrik, toppa med svartpeppar och ärtskott.
Smaklig måltid!