Om Stensåkra

Stensåkra är ett småländskt charkuteri med hjärtat i Vetlanda. Här är vårt namn synonymt med korv sedan 1945 och här tillverkar vi fortfarande alla våra produkter. Sedan 2006 drivs verksamheten av Anders och Birgitta Starck, som tillsammans gjort Stensåkra till en angelägenhet för stora och små korvälskare i hela landet. Idag är vi en etablerad tillverkare av kvalitetskorv, med över 30 produkter i sortimentet.

Framgångsreceptet är lika enkelt som självklart; köttet vi använder är svenskt och närproducerat. Alla våra korvar är helt fria från gluten, soja, laktos och ägg – förutom isterbanden, som innehåller korngryn. Vi har bara äkta råvaror. Och om korven har skinn så är det äkta fjälster. Det är sunt korvförnuft om du frågar oss. Mer om vad det innebär kan du läsa här nedanför.

Hög kötthalt

För oss är hög kötthalt en självklarhet. Köttet lyfter fram smaken och det är kötthalten som gör våra korvar till ett naturligt och mättande middagsalternativ.

Svenskt kött

Vi använder bara svenskt kött. På så sätt gynnar vi bönderna, naturen och det inhemska näringslivet, samtidigt som vi bidrar till att minska köttimporten. Så lita på att du väljer svenskt när du väljer Stensåkra.

Hållbar produktion

Vår korvfabrik orsakar inga skadliga utsläpp. Och vi anpassar ständigt vår produktion och våra leveranser för att maximera effektiviteten och minimera vår påverkan på miljön. Dessutom använder vi enbart färska köttråvaror – det mest hållbara alternativet för dig som konsument, för butikerna och för oss själva.
Våra korvar
Kontakt