Om Stensåkra

Stensåkra är ett småländskt charkuteri med hjärtat i Vetlanda. Här är vårt namn synonymt med korv sedan 1945 och här tillverkar vi fortfarande alla våra produkter. Sedan 2006 har verksamheten drivts av Anders och Birgitta Starck, som tillsammans gjort Stensåkra till en angelägenhet för stora och små korvälskare i hela landet.
Sedan ett år tillbaka ingår vi i Sisjö Intressenter, som är en bolagsgrupp med säte i Göteborg. I gruppen ingår 5 dotterbolag, Örneborgs Delikatasser, Skåne Finkost, Räkor och Lax, Vinsta Texas Food Company samt Stensåkra. Vår omsättning är ca 850 mkr och har ca 170 anställda.

Framgångsreceptet är lika enkelt som självklart; köttet vi använder är svenskt. Alla våra korvar är helt fria från gluten, soja, laktos och ägg – förutom isterbanden, som innehåller korngryn.
Vi har bara äkta råvaror. Och om korven har skinn så är det äkta fjälster. Det är sunt korvförnuft om du frågar oss. Mer om vad det innebär kan du läsa här nedanför.

Hög kötthalt

För oss är hög kötthalt en självklarhet. Köttet lyfter fram smaken och det är kötthalten som gör våra korvar till ett naturligt och mättande middagsalternativ.

Svenskt kött

Vi använder svenskt kött, så långt det bara går. På så sätt gynnar vi bönderna, naturen och det inhemska näringslivet, samtidigt som vi bidrar till att minska köttimporten. Men det som händer i omvärlden påverkar oss alla - och medför nya utmaningar. Just nu är det stor risk för brist på vissa råvaror och redan under våren har vi saknat svenskt lamm- och vilt-kött till våra produkter. Vi kan inte påverka världsläget men vi gör allt vi kan för att få tag i svenska och närproducerade
råvaror. Tack för tålamod och förståelse!

Hållbar produktion

Vår korvfabrik orsakar inga skadliga utsläpp. Och vi anpassar ständigt vår produktion och våra leveranser för att maximera effektiviteten och minimera vår påverkan på miljön.
Våra korvar
Kontakt