
Om Stensåkra
Stensåkra är ett småländskt charkuteri med hjärtat i Vetlanda. Här är vårt namn synonymt med korv sedan 1945 och här tillverkar vi fortfarande alla våra produkter. Sedan 2006 har verksamheten drivts av Anders och Birgitta Starck, som tillsammans gjort Stensåkra till en angelägenhet för stora och små korvälskare i hela landet.
Sedan ett år tillbaka ingår vi i Sisjö Intressenter, som är en bolagsgrupp med säte i Göteborg. I gruppen ingår 5 dotterbolag, Örneborgs Delikatasser, Skåne Finkost, Räkor och Lax, Vinsta Texas Food Company samt Stensåkra. Vår omsättning är ca 850 mkr och har ca 170 anställda.
Framgångsreceptet är lika enkelt som självklart; köttet vi använder är svenskt. Alla våra korvar är helt fria från gluten, soja, laktos och ägg – förutom isterbanden, som innehåller korngryn.
Vi har bara äkta råvaror. Och om korven har skinn så är det äkta fjälster. Det är sunt korvförnuft om du frågar oss. Mer om vad det innebär kan du läsa här nedanför.
Hög kötthalt
Svenskt kött
råvaror. Tack för tålamod och förståelse!