Pigs in a blanket
40 min
4 portioner
Du behöver
- 600 g Stensåkra prinskorv
- 1 rulle smördeg
- 1 dl Stensåkra senap
- 1 dl Crème fraiche
- 4 gemsalladshuvuden
- 200 g små kvisttomater
- Bladpersilja
- Olivolja
- Rödvinsvinäger
- Salt & svartpeppar
Gör så här
- Gaffla ihop senap och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
- Värm ugnen till 200°C. Lägg tomaterna i ugnsform och ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar och baka av i ugnen till fin färg.
- Skär ut strimlor av smördegen och linda in varje enskild prinskorv i en strimla deg. Lägg på bakplåtspappersbeklädd plåt och baka av i ugnen till degen blivit fint gyllene.
- Hetta upp en grillpanna med olivolja. Dela gemsallad på längden och rosta snittsidorna till lätt sotig färg. Vänd och värm även utsidorna lätt. Stänk över lite vinäger och krydda med salt och peppar.
- Servera korvarna i smördeg med de söta och läckra tomaterna, den sotade gemsalladen och er delikata senapskräm.
Glad påsk!
Smaklig måltid!