Hickory smoked burger – Vetlanda style
Falukorvsburgare med picklad rödlök, BBQ-sås & färsk majs
90 min
4 portioner
Du behöver
- 8 tjocka skivor Stensåkra falukorv
- 4 brioche hamburgerbröd
- Picklad rödlök
- Majonnäs
- BBQ-sås
- Tomat
- Krispsallad
- Rostad lök
- 2 färska majskolvar
- Rapsolja
- Hickoryflis
Gör så här
- Hetta upp grillen med ett foliepaket eller en röklåda fylld med hickoryspån. Låt grillen bli riktigt het och invänta massa härlig rök från fliset.
- Grilla de färska majskolvarna med skalet på, de ska bli fint sotade.
- Pensla korvskivorna med lite rapsolja och grilla dem relativt hårt. Grilla även brödens utsidor hastigt för fina grillränder.
- Montera burgarna enligt följande; Bottenbröd, majonnäs, krispsallad, tomat, falukorv, picklad rödlök, BBQ-sås, rostad lök och toppbröd.
American food från Vetlanda! ;-)
Smaklig måltid!