
Fettuccine salsiccia e pomodoro
30 min
4 portioner
Du behöver
- 4 portioner färsk fettuccine
- 2 dl krossade tomater
- 3 st Stensåkras salsiccias
- 5 sardellfiléer
- ½ dl rödvin
- italienskt
- 1 klyfta vitlök
- ½ gul lök
- Parmesan
- 5 kvistar salvia
- Olivolja
- Flingsalt & svartpeppar
Gör så här
- Avskinna korvarna och hacka innehållet grovt. Stek bitarna hårt till fin färg i lite olivolja. Lyft ur och ställ åt sidan.
- Skala och finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp en rejäl skvätt olivolja i en stekpanna och blondera lökhacket tillsammans med sardellerna utan att det tar färg. Mosa sardellerna lätt med en trägaffel.
- Koka upp vatten till pastan. Salt som medelhavet!
- Slå på vinet och låt nästan allt fräsa bort. Tillsätt krossade tomater. Låt sjuda i 6 – 7 minuter. Riv ner salviabladen och smaka av med salt och svartpeppar.
- Koka pastan enligt förpackningens instruktioner, det tar bara någon kort minut. Häll av pastavattnet och ringla olivolja på den färska pastan.
- Lägg i det stekta korvhacket i tomatsåsen och låt allt bli varmt.
- Servera pasta toppad med salsiccia i tomatsås och riv över löjligt mycket parmesan. Strö över lite flingsalt och avsluta med några stänk olivolja.
Smaklig måltid!