Cajun casserole med ölkorv
45 min
4 portioner
Du behöver
- 4 st Stensåkra ölkorvar
- 3 dl hönsbuljong
- 500 g krossade tomater
- 1 solovitlök
- 2 gula lökar
- 1 grön chilifrukt
- 1 röd chilifrukt
- 2 stjälkar selleri
- 1 grön paprika
- 2 förkokta majskolvar
- 2 msk rörsockersirap
- 1 citron
- Rapsolja
- 1 msk torkad oregano
- Cayennepeppar
- Salt & svartpeppar
- 2 kvistar bladpersilja
Gör så här
- Skala och tärna lökarna fint, skala och skiva vitlöken. Kärna ur paprikan och chilifrukterna och skär det hela i små tärningar. Skär selleristjälkarna i tunna skivor. Skär ölkorvarna i slantar.
- Hetta upp en rejäl skvätt olja i en stor kastrull. Stek korvslantarna hastigt och lyft sedan ur dem, låt rinna av på hushållspapper. Stek lök, vitlök, paprika, chilifrukt och selleri i samma gryta som korvarna stekts i. Det ska inte ta färg, endast mjukna.
- Tillsätt krossade tomater, buljong och rörsockersirap. Strö över oregano, lite salt och svartpeppar. Koka upp och dra ned värmen så att det precis sjuder, låt gå i cirka 30 minuter utan lock.
- Dela majskolvarna i fyra bitar vardera och lägg dem i den sjudande grytan så att de blir varma. Smaka av med citronsaft, salt, peppar och cayennepeppar. Grytan har en ljuvlig sötma som balanseras upp av citronen och någon nypa salt.
- Precis innan servering, lägg i korvarna och vänd runt en sista gång. Toppa med finhackad persilja.
- Servera gärna med ett gott bröd.
Smaklig måltid!