Nya sätt att laga korv

#3 Sous vide

Saftigt, saftigare, sous vide! Är du en korvälskare som vill ta det ett steg längre och få en korv som smälter i munnen? Då ska du läsa det här ovanligt goda tipset.

Sous vide innebär att man använder ett vattenbad med en bestämd temperatur för att tillaga en råvara. Råvaran vakuumförpackas ofta och vattenbadet ser till att hela råvaran håller exakt samma temperatur. Det gör exempelvis en köttbit kan tillagas så att den har samma rosa färg rakt igenom, innan man snabbt ger den en stekyta på grillen eller i stekpannan.

sous-vide-1

Vi rekommenderar att du tillagar korven på 72 grader i två timmar. Använd en doppvärmare eller annan sous vide-apparat för att värma vattnet.

sous-vide-2

Ta ut korven ur vattenbadet och torka av vätskorna med lite hushållspapper eller ren handduk.

sous-vide-3

Värm en stekpanna på medelvärme. Smält en generös klick smör i pannan och lägg i korven när smöret slutat bubbla. Stek korven tills den fått yta och undvik att sticka hål i den.

sous-vide-4

Ös smöret över korven några gånger.

_mg_9818-low

Nu kan du servera en exceptionellt saftig korv!

Tips! Om korven skulle spricka när du steker den, har du en fantastisk god början till en sky kvar i stekpannan.