Perfekt råkorv på grillen, varje gång.

Att laga råkorv behöver inte vara krångligare än att laga en vanlig wienergrill, men om du vill bevara maximal smak och saftighet rekommenderar vi följande metod. Korven förkokas och tar smak av öl- och surkålsbadet vilket innebär att den bara behöver vändas snabbt över kolen innan servering. Resultatet blir en saftig korv som är jämt tillagad rakt igenom utan risk för att brännas. En bonus blir den härliga surkålen som fungerar som ett perfekt tillbehör.

recept 0b

Börja med att förbereda en riktigt bra kolbädd på ena sidan av grillen. Även om kol eller briketter är att föredra för denna metod går det även att göra på gasolgrill.

recept 1

Töm innehållet av en stor burk surkål i en stor aluminiumform.

recept 2

Häll över en flaska (0,5l) öl. Om du vill välja bort ölen kan du istället använda en fond. Fyll på med vatten så att vätskan täcker surkålen. Ytterligare smaksättare kan även tillsättas här som exempelvis senap, örter, vitlök eller chili.

recept 3

Lägg i råkorven i bädden. Här använde vi Salsiccia Råkorv.

recept 4

Lägg formen direkt över den glödande kolen och låt vätskan koka upp.

recept 5

När vätskan kokat upp för du formen till den sidan av grillen som inte har någon kol. Lägg på lock och låt stå i 20 minuter. Vänd korvarna efter halva tiden.

recept 7

Efter 20 minuter, kontrollera med en termometer så att temperaturen överstiger 72 grader i korvarnas mitt. Lägg korvarna över den heta kolen.

recept 8

Vänd korvarna ofta så att de inte bränns. När korven fått färg är den färdig att serveras.

recept 10

Rosta ett gott korvbröd och lägg i korven med en rejäl nypa avrunnen surkål från formen. Toppa med Farfars sötstarka senap.