Zälls Stroganoff

Serveras med basmatiris och kokt broccoli, gärna grön sparris när säsongen bjuder!

minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt förpackningens instruktioner, gärna i grönsaksbuljong.
  2. Skär falukorven i små, fina tärningar. Skala och finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna och stek korvarna till fin färg. Lyft ur korvarna och blondera sedan den gula löken i fyra – fem minuter. Tillsätt vitlöken och låt gå i ytterligare två minuter på medelvärme.
  3. Blanda i vinäger, tomatpuré och torkad oregano och låt fräsa någon minut. Lägg tillbaka korven och slå på tomatkross och crème fraiche. Tillsätt även dijon och originalsenap. Krydda lätt med salt och svartpeppar och strö över cayennepeppar. Finhacka persiljan och vänd ner även den. Låt koka upp och sedan sjuda i några minuter.
  4. Smaka av med salt, peppar, cayenne och vinäger och servera med kokt ris.