Wienerkorv, klassiskt korvkok

Wienerkorv, klassiskt korvkok

30 min
4 portioner

Du behöver

  • 4 st Stensåkra wienerkorvar
  • 4 goda korvbröd
  • 2 liter vatten i en stor kastrull
  • 4 lagerblad
  • ½ msk salt
  • 10 kryddpepparkorn
  • 10 vitpepparkorn
  • 2 gula lökar i klyftor
  • Serveras med senap & ketchup

Gör så här

  1. Koka upp vatten tillsammans med salt, lök, lagerblad, kryddpeppar och vitpeppar. Låt sjuda i några minuter under lock och stäng sedan av plattan.
  2. Avvakta i ytterligare 5 minuter och lägg sedan i korvarna. Låt dra i minst 15 minuter. Viktigt är att korvarna inte läggs i kokande vatten, temperaturen bör ligga runt 70°C, annars spricker korvarna.
  3. Servera i korvbröd med senap och ketchup. Enklare än så blir det knappast, men det är otroligt välsmakande när det görs på rätt sätt.

Smaklig måltid!

Denna korv använde vi

Men det funkar också utmärkt med

Liknande recept

No items found.