Tunnbrödsrulle med hjortkorv

Smörad mandelpotatis, rårivna morötter & pepparrotsmajonnäs

30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Skala och dela mandelpotatisarna i grova bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten.
  2. Slå under tiden en majonnäs. Vispa ihop äggulan med citronsaft, dijon, lite salt & peppar. Droppa sedan i oljan under konstant vispande. När majonnäsen är tjock och fin, vänd i färskriven pepparrot och smaka av. Låt stå svalt tills servering.
  3. Skala och riv morötterna, strimla salladsblad och skiva tomaterna.
  4. Smörstek hjortkorvarna till vackert gyllene färg. Häll av vattnet från de kokta potatisarna och gaffla lätt ihop dem med en rejäl bit smör, hackad persilja, lite salt & svartpeppar. Det ska vara klumpar kvar, riktigt delikat!
  5. Smöra och bred lite senap på tunnbröden. Klicka på gafflad, smörad potatis, rivna morötter, sallad, tomat och en stekt hjortkorv. Ringla över rikligt med pepparrotsmajonnäs och vik ihop till en klassisk tunnbrödsrulle, fylld med glädje och smakexplosioner!