Stekt lammråkorv med tzatziki

Ugnsrostad potatis, tomat- & fetaostsallad

30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Skala och koka potatisarna nästan klara i saltat vatten. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skala gurkan och gröp ur det vattniga kärnhuset. Tärna gurkan fint och blanda sedan med yoghurten, pressad vitlök, lite citronsaft, olivolja, salt och peppar. Smaka av och ställ svalt tills servering.
  3. Skala och skiva rödlökarna tunt med hjälp av en mandolin. Dela cocktailtomaterna. Blanda tomat och rödlök, bryt över fetaosten och sprid ut oliverna. Riv sönder några myntablad över det hela, ringla på olivolja, salta och peppra.
  4. När potatisarna är klara, häll av vattnet och lägg dem i en stor ugnsfast form. Ringla över olivolja och krydda rikligt med salt och peppar. Vänd runt med fast hand. Det blir bara gott om potatisarna går sönder lite grann. Baka av dem i den heta ugnen till fin färg.
  5. Slanta råkorvarna och stek dem hårt i olivolja.
  6. Servera korvslantarna med tomat- & fetaostsalladen, de röda gyllene potatisarna och den delikata tzatzikin.