Stekt älgkorv med rösti

Gula kantareller & Västerbottensröra med färskost och gräslök.

40 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Koka potatisarna med skalet på tills de är nästan klara. Låt dem svalna tills ni kan hålla i dem och riv dem sedan på ett grovt rivjärn. Smält smöret och blanda med oljan, salt och peppar. Hetta upp och låt smöret fräsa klart. Tillsätt den rivna potatisen och stek till fin färg i några minuter. Platta till så att ni får en fin potatiskaka innan den vänds i stekpannan med hjälp av en tallrik eller dylikt. Stek andra sidan till samma fina färg, i ytterligare cirka 5 minuter.
  2. Stek under tiden älgkorvarna i lite smör.
  3. Hetta upp ytterligare en stekpanna och stek ansad och tvättad svamp till all vätska ångat bort. Tillsätt cirka 2 msk smör, salt och peppar och stek i ytterligare några minuter.
  4. Vänd ihop färskost med riven Västerbottensost och fint skuren gräslök. Smaka av med salt och peppar.
  5. Dela röstin i fyra bitar, lägg på varsin älgkorv och klicka på den goda Västerbottensröran. Garnera med lite finhackad persilja och en citronklyfta.