Spenatsoppa med prinskorv & ägg

30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Tina spenaten.
  2. Lägg äggen i en kastrull och täck precis med vatten. Koka upp under lock och låt sedan sjuda i 4 - 5 minuter. Slå av det varma vattnet och fyll på med iskallt vatten, ställ åt sidan.
  3. Skala och hacka löken grovt. Mjukstek i smör i en stor kastrull. Hacka spenaten grovt och fräs den i lite smör tillsammans med mejram och den mjuka löken. Strö över vetemjöl och vänd runt. Slå på ca 7 dl av grönsaksbuljongen och låt koka i ca 10 minuter under lock. Mixa det hela med en stavmixer till en slät soppa. Späd eventuellt med lite mer buljong om den blir för tjock.
  4. Dela prinskorvarna i halvor och skär sedan kryss i snittytan. Stek korvarna i smör till fin färg. Håll varma.
  5. Slå grädde på spenaten och pressa över en halv citron. Smaka av med cayennepeppar, muskot & salt.
  6. Servera den heta soppan med ägghalvor och den delikata prinskorven.