Gör så här
- Koka upp rödvinsvinäger och lika mycket vatten i en liten kastrull tillsammans med de torkade chilifrukterna. Stäng av plattan efter några minuters kokande och låt stå i cirka 30 minuter utan lock. Häll sedan över vätskan och chilifrukterna (utan eventuell kvist) i en mixer, tillsätt Worchestershiresås, alla torra kryddor och mixa sedan till en slät pasta.
- Tärna och hacka falukorven så fint ni kan. Skala och finhacka den gula löken. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna och mjukstek löken. När den är glansig och genomskinlig, tillsätt ytterligare lite olja och stek korvhacket lätt.
- Tillsätt sedan krossade tomater, blanda väl och låt stå på låg temperatur. Häll kryddpastan i stekpannan, slå på cirka 2 msk BBQ-sås och vänd runt. Låt sjuda på låg värme i totalt ca 15 - 20 minuter. Rör runt då och då så att det inte torrsteker.
- När det börjar bli dags för servering, smaka av köttfärssåsen med salt, svartpeppar och BBQ-sås. Vispa ut 1,5 msk maizena i 1,5 msk vatten och häll i grytan, vänd runt och koka upp. Låt puttra utan lock ett tag. Konsistensen ska vara riktigt tjock och krämig. Tillsätt eventuellt mer maizena i vatten om det behövs. Lägg upp stora, kladdiga, härliga ’biffar’ i hamburgerbröd med BBQ-sås, skivad ättiksgurka & jalapeños. Kladdigt och alldeles underbart!