Sloppy Joe’s sausage burger

Chili & cheesefalu, chipotle och BBQ-sås.

minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Koka upp rödvinsvinäger och lika mycket vatten i en liten kastrull tillsammans med de torkade chilifrukterna. Stäng av plattan efter några minuters kokande och låt stå i cirka 30 minuter utan lock. Häll sedan över vätskan och chilifrukterna (utan eventuell kvist) i en mixer, tillsätt Worchestershiresås, alla torra kryddor och mixa sedan till en slät pasta.
  2. Tärna och hacka falukorven så fint ni kan. Skala och finhacka den gula löken. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna och mjukstek löken. När den är glansig och genomskinlig, tillsätt ytterligare lite olja och stek korvhacket lätt.
  3. Tillsätt sedan krossade tomater, blanda väl och låt stå på låg temperatur. Häll kryddpastan i stekpannan, slå på cirka 2 msk BBQ-sås och vänd runt. Låt sjuda på låg värme i totalt ca 15 - 20 minuter. Rör runt då och då så att det inte torrsteker.
  4. När det börjar bli dags för servering, smaka av köttfärssåsen med salt, svartpeppar och BBQ-sås. Vispa ut 1,5 msk maizena i 1,5 msk vatten och häll i grytan, vänd runt och koka upp. Låt puttra utan lock ett tag. Konsistensen ska vara riktigt tjock och krämig. Tillsätt eventuellt mer maizena i vatten om det behövs. Lägg upp stora, kladdiga, härliga ’biffar’ i hamburgerbröd med BBQ-sås, skivad ättiksgurka & jalapeños. Kladdigt och alldeles underbart!