Skomakarlåda med hjortkorv

40 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Skala och dela potatisarna. Koka dem helt klara. Häll av vattnet och låt dem ånga av med lite hushållspapper under locket. Pressa sedan potatisarna och slå på mjölken. Rör runt tills det blandats väl och vispa sedan in smör, salt och peppar och arbeta upp ett luftigt mos. Håll varmt på låg värme under lock.
  2. Hetta upp lite smör till stekning i en stekpanna. Stek bacontärningarna knapriga. Lyft ur och låt rinna av på hushållspapper. Slanta korvarna snyggt på snedden och stek dem på hög värme till fin färg. Lyft ur och håll varma i folie.
  3. Slå vinet och viltfonden i pannan och deglacera. Rör runt och låt reducera i några minuter, peppra lätt.
  4. Montera tallrikar med mos, korvslantar, bacontärningar och den grymt goda skysåsen. Garnera med ärtskott och servera gärna med en krispig råkostsallad.