Prinskorv med rotsakspytt & pocherat ägg

60 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Dela prinskorvarna och skär ett litet kryss i snittytan. Skär rotsakerna i centimeterstora tärningar.
  2. Koka upp vatten i en kastrull för äggen. Slå i en liten skvätt ättika. Se till att det precis sjuder. Knäck ett ägg och häll över i ett litet glas, för att enklare behålla gulan hel och hälla snyggt i nästa moment.
  3. Gör en rejäl virvel i det sjudande vattnet och låt sedan ägget glida ner mitt i virveln. Låt sjuda i cirka 3 – 4 minuter. Lyft ur med en hålslev och låt vila på hushållspapper. Fortsätt med alla äggen, ett i taget.
  4. Hetta upp smör i en stor stekpanna och stek rotfruktstärningarna till fin färg. Krydda med salt och peppar. Stek även korvarna i smör till fin färg.
  5. Rör ihop lika delar av Hovmästarsås, senap, majonnäs och yoghurt. Krydda med lite extra salt och peppar.
  6. Servera pytten med ett ägg på toppen, inlagda rödbetor och den goda senapskrämen.