Prinskorv – & macaronilåda

50 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka upp mjölken och vattnet. Koka makaronerna i ca 7 minuter. Slå sedan bort cirka hälften av vätskan. Krydda macaronin med en nypa salt, socker och lite muskotnöt. Ställ åt sidan.
  3. Skala och finhacka löken, strimla moroten, skär prinskorvarna i tunna och fina slantar. Hettas upp lite smör i en stekpanna och stek korvslantarna till riktigt fin färg och brynta kanter, låt rinna av på hushållspapper.
  4. Fräs löken och moroten på lite lägre värme tills löken mjuknat. Blanda med korvslantarna och krydda lätt med salt och peppar.
  5. Smöra en ugnsform och varva macaroni, korv, lök, morot. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen. Häll stanningen i formen, se till att det verkligen rinner ner över allt. Täck det hela med ostskivor.
  6. Grädda i ugnen i ca 40 - 45 minuter. Täck över med ugnsfolie mot slutet om det skulle behövas.