Mustig korvgryta med Guinness

45 minuter
8 portioner

Gör så här

  1. Slanta korvarna. Häll mjölet i en bunke tillsammans med en näve salt och massa god svartpeppar. Vänd ner slantarna så att de blir riktigt mjöliga och kryddade. Skaka av överflödigt mjöl och lägg dem på ett rent fat.
  2. Hetta upp lite olja i en stor gjutjärnsgryta och bryn slantarna ganska hårt runt om. När all korv är brynt, lyft ur dem och låt rinna av på hushållspapper. Slå Guinness i grytan och låt koka upp.
  3. Tillsätt sedan vatten, fond, klyftad pärllök, tärnad potatis, slantad selleri, morot och purjolök. Skala och skiva fint vitlöksklyftan. Vänd ner även den tillsammans med torkad timjan. Koka upp och dra ner värmen så att det precis sjuder. Täck med lock och låt stå i cirka 15 - 20 minuter, tills rotsakerna är mjuka.
  4. När grytan är klar, smaka av med salt och peppar och vänd ner korvslantarna och ärtorna och vänd varsamt runt innan grytan åker fram på bordet.

    Löjligt gott och smakrikt!