MAC ‘N’ CHEESE MED FALUKORV

60 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. VÄRM UGNEN TILL 175°C.
  2. SMÖRA EN UGNSFORM, LAGOM STOR FÖR FYRA PORTIONER.
  3. KOKA MACARONI TILLS DEN ÄR PRECIS AL DENTE, ALLTSÅ MED LITE TUGGMOTSTÅND KVAR. HÄLL AV VATTNET OCH SKÖLJ MACARONI TILLS DEN SVALNAT. HÄLL ÖVER PASTAN I EN STOR BUNKE.
  4. TEK DEN AVSKINNADE OCH TÄRNADE KORVEN TILLS DE FÅR FIN FÄRG. LÅT RINNA AV PÅ LITE HUSHÅLLSPAPPER. STEK DEN FINHACKADE LÖKEN I KORVFETTET. TILLSÄTT PRESSAD VITLÖK OCH LÅT STEKA YTTERLIGARE EN MINUT. HÄLL ÖVER LÖKEN I BUNKEN MED PASTAN, TILLSÄTT ÄVEN KORVEN.
  5. HETTA UPP SMÖRET I EN STOR KASTRULL OCH TILLSÄTT VETEMJÖLET UNDER VISPANDE. LÅT GÅ I KASTRULLEN NÅGRA MINUTER UNDER KONSTANT VISPANDE, DET FÅR INTE BRYNAS. SLÅ PÅ MJÖLKEN OCH RÖR RUNT TILLS NI HAR EN SLÄT, TJOCK SMET. KRYDDA MED SALT, PEPPAR OCH CAYENNE. VÄND NER PERSILJA OCH TVÅ NÄVAR RIVEN OST OCH BLANDA VÄL.
  6. HÄLL REDNINGEN I BUNKEN MED ÖVRIGA INGREDIENSER OCH BLANDA VÄL. HÄLL ÖVER I GLASFORMEN. BLANDA IHOP KVARVARANDE OST MED STRÖBRÖDET OCH STRÖ DET HELA ÖVERST I FORMEN. BAKA AV I UGNEN I CIRKA 25 MINUTER TILL IN FÄRG.