Lunchkorv med brynt pepparrotssås

Kokt potatis & broccoli

40 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka potatisarna mjuka i saltat vatten. Låt broccolin gå med sista 6 – 7 minuterna.
  3. Picka korvarna med en potatissticka och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Baka av i ugnen i cirka 20 minuter.
  4. Skala och riv rikligt med pepparrot. Smält smöret i en såskastrull. Här kommer tricket för den godaste såsen – vänta tills smöret precis blivit brynt, alltså inte bränt. Det ska få en lätt brunaktig ton och dofta ljuvligt och nötigt. Då ska mjölet vispas ner.
  5. Späd sedan med mjölk och grädde. Låt såsen sjuda i några minuter så att mjölsmaken försvinner. Smaka sedan av såsen med färskriven pepparrot, salt och svartpeppar.
  6. Servera potatisarna med skal, de utsökta korvarna, den brynta pepparrotssåsen, vacker broccoli och så lite fint hackad persilja på toppen.
  7. Klassiskt och fantastiskt gott!