Jalapeñokorv med smält cheddar

I briochebröd med chiliröra & pickles

30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Börja med att gör chiliröran. Koka upp lite vatten och skär ett litet kryss i tomaterna. Skålla dem i 1 minut och låt dem sedan svalna något. Dra av skinnet och hacka tomaterna grovt.
  2. Skala och finhacka löken och vitlöksklyftan. Kärna ur och skär chilifrukterna i små, små bitar.
  3. Hetta upp lite olivolja och fräs löken mjuk. Tillsätt chili och tomat och låt sjuda ihop tills det blivit en ganska tjock pasta. Smaka av med lite vinäger, socker, salt och peppar. Låt mer eller mindre all vätska koka bort och håll sedan röran varm.
  4. Skär pickles i grova bitar.
  5. Stek eller grilla korvarna gyllene tills de är rykande heta, värm brödet hastigt. Montera direkt de varma korvarna i bröd och fördela den rivna osten ovanpå. Klicka på chiliröra och toppa med ytterligare ost lite grovt hackade pickles.