Isterband med persiljestuvad potatis

45 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Skär små snitt med en vass skalkniv i isterbanden så minimerar man risken att de spricker.
  2. Sätt ugnen på 200°C. Smörstek isterbanden till fin färg och låt de sedan gå klart i ugnen tills de är riktigt heta rakt igenom.
  3. Smält smöret i en kastrull, vispa i mjölet till en klumpfri smet. Slå på lika delar grädde och mjölk och vispa. Ni avgör själva konsistens och tjocklek så klart. Klicka i lite senap, finhackad persilja och smaka av med salt och peppar. Låt gärna stuvningen småsjuda på låg värme i några minuter så tas mjölsmaken bort. Vänd ner kokt potatis i delade bitar och låt värmas rejält.
  4. Servera magiskt goda isterband & persiljestuvad potatis med senap, rödbetor och garnera med persilja. Lätt som en plätt och inget annat än kulinarisk livslycka!!!