Hickory smoked burger – Vetlanda style

Hickory smoked burger – Vetlanda style

Falukorvsburgare med picklad rödlök, BBQ-sås & färsk majs
90 min
4 portioner

Du behöver

  • 8 tjocka skivor Stensåkra falukorv
  • 4 brioche hamburgerbröd
  • Picklad rödlök
  • Majonnäs
  • BBQ-sås
  • Tomat
  • Krispsallad
  • Rostad lök
  • 2 färska majskolvar
  • Rapsolja
  • Hickoryflis

Gör så här

  1. Hetta upp grillen med ett foliepaket eller en röklåda fylld med hickoryspån. Låt grillen bli riktigt het och invänta massa härlig rök från fliset.
  2. Grilla de färska majskolvarna med skalet på, de ska bli fint sotade.
  3. Pensla korvskivorna med lite rapsolja och grilla dem relativt hårt. Grilla även brödens utsidor hastigt för fina grillränder.
  4. Montera burgarna enligt följande; Bottenbröd, majonnäs, krispsallad, tomat, falukorv, picklad rödlök, BBQ-sås, rostad lök och toppbröd.

    American food från Vetlanda! ;-)

Smaklig måltid!

Denna korv använde vi

Men det funkar också utmärkt med

Liknande recept

No items found.