Grillad falukorv med äpple och rödlök

Med gräslöksmajonnäs & färskpotatis

90 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Hetta upp grillen till riktigt varm, lägg på lite alspån / flis eller annat rökträ ni har tillgängligt. Antingen i ett foliepaket med lite hål i, eller i en röklåda om ni har en. Se till att grillen är redo för indirekt grillning, det vill säga att briketter ligger till ena sidan. (eller att alla brännarna inte är tända.) Känner ni att detta moment känns svårt så funkar det att skippa rökningen.
  2. Under tiden rökningen tar fart är det dags att preppa korven.
  3. Avskinna den och skär cirka 10 snitt i den, likt fickor. Skiva äpple och rödlök i 10 ganska tjocka skivor och tryck varsamt ner dem i fickorna i korven. Ringla på Stensåkra senap.
  4. Grilla den hela korven när det börjar bolma rejält från alspånet, tillsätt mer vid behov. Korven ska grillas på indirekt värme, alltså inte direkt ovanför värmekällan
  5. Låt gå i cirka 30 minuter på cirka 200°C. Rosta under tiden lite pumpakärnor i en torr stekpanna, på grillen eller på spisen. Låt svalna
  6. Koka skrubbad potatis i riktigt salt vatten. Vispa ihop äggula, dijon, vinäger, salt och peppar. Slå sedan i oljan droppvis under konstant vispande tills ni har en fin och krämig majonnäs. Smaka av och vänd i fint skuren gräslök.

  7. Servera hela härligheten toppad med rostade pumpakärnor, när solen värmer er och livet smakar som godast!