Grillad chorizo med pico de gallo

Rucola, salsa verde och smörstekt bröd

30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Banka sönder vitlöksklyftan lätt och ta bort skalet. Lägg alla ingredienser till salsan i en mixer och kör till en slät, vackert grön smet. Blir den för tjock, späd med lite vatten och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Ställ svalt.
  2. Tärna tomaterna till er pico de gallo fint. Skala och finhacka den gula lökhalvan. Kärna ur och skär chilifrukterna mycket fint. Blanda ihop det hela i en bunke, pressa över limesaft, ringla över lite olja och krydda med salt och peppar. Vänd ner grovt skuren koriander och ställ svalt.
  3. Hetta upp smör i dubbla stekpannor. Smörstek brödskivorna i den ena och chorizos i den andra stekpannan.
  4. Montera faten med smörstekt bröd, rucola, pico de gallo, chorizo och toppa med salsa verde. En måltid värdig både en drottning och en konung.