Grillad äppelsalsiccia med fänkål

Med picklad rödlök & gorgonzolakräm

60 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Skala och skiva rödlökarna. Blanda ättika, vatten, socker och salt i en skål och lägg i lökskivorna. Låt dra i kylskåp i minst 60 minuter, gärna längre.
  2. Gaffla ihop lika delar gorgonzola och färskost och smaka av.
  3. Skär ansad fänkål i centimetertjocka skivor. (Lägg undan fänkålsdillen) Pensla med olivolja. Hetta upp grillen eller en grillpanna rejält och grilla fänkålen till vackra grillränder. Strö över lite salt och peppar och håll varmt. Grilla korvarna till fin färg runt om.
  4. Lägg upp mâchesallad på ett stort fat med fänkålen ovanpå. Fortsätt med picklad rödlök, korvarna skurna i grova bitar och toppa med klickar av gorgonzolakrämen.
  5. Strö över lite hackad fänkålsdill, pressa över lite citron och servera gärna med ett nybakat bröd.