Grillad äppelsalsiccia – Korean style

30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Vispa ihop äggulan med dijonsenap, salt, peppar och limejuice.Vispa därefter droppvis i oljan tills ni har en tjock och fin majonnäs. Finhacka chilifrukten och vänd ner. Smaka av, ställ åt sidan.
  2. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de precis börjar få lite färg. Ställ åt sidan.
  3. Strimla morot och gurka med en julienne, alltså en ”finstrimlare”, eller så strimlar ni fint för hand. Ringla lite sesamolja över strimlorna och strö över lite socker. Låt marineras medan ni tänder grillen.
  4. Grilla äppelsalsicca till perfektion och lägg i briocehbröden. Toppa med chili- & limemajonnäsen, strimlad morot och gurka. Garnera med vackra och delikata myntablad och strö till sist över de rostade sesamfröna.