Fettuccine salsiccia e pomodoro

Fettuccine salsiccia e pomodoro

30 min
4 portioner

Du behöver

  • 4 portioner färsk fettuccine
  • 2 dl krossade tomater
  • 3 st Stensåkras salsiccias
  • 5 sardellfiléer
  • ½ dl rödvin
  • italienskt
  • 1 klyfta vitlök
  • ½ gul lök
  • Parmesan
  • 5 kvistar salvia
  • Olivolja
  • Flingsalt & svartpeppar

Gör så här

  1. Avskinna korvarna och hacka innehållet grovt. Stek bitarna hårt till fin färg i lite olivolja. Lyft ur och ställ åt sidan.
  2. Skala och finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp en rejäl skvätt olivolja i en stekpanna och blondera lökhacket tillsammans med sardellerna utan att det tar färg. Mosa sardellerna lätt med en trägaffel.
  3. Koka upp vatten till pastan. Salt som medelhavet!
  4. Slå på vinet och låt nästan allt fräsa bort. Tillsätt krossade tomater. Låt sjuda i 6 – 7 minuter. Riv ner salviabladen och smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Koka pastan enligt förpackningens instruktioner, det tar bara någon kort minut. Häll av pastavattnet och ringla olivolja på den färska pastan.
  6. Lägg i det stekta korvhacket i tomatsåsen och låt allt bli varmt.
  7. Servera pasta toppad med salsiccia i tomatsås och riv över löjligt mycket parmesan. Strö över lite flingsalt och avsluta med några stänk olivolja.

Smaklig måltid!

Denna korv använde vi

Men det funkar också utmärkt med

Liknande recept

No items found.