Chili – & Cheesekebab

4 rejäla portioner

40 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Koka ihop krossade tomater med finhackad lök, tomatpuré och en urkärnad, finhackad chilifrukt. Krydda med socker, salt och peppar och låt sjuda i cirka 30 minuter. Smaka sedan av med salt, peppar och cayennepeppar.
  2. Vänd ihop matlagningsyoghurt med pressad vitlök och krydda med salt, peppar och lite oregano.
  3. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Skär falukorven slarvigt i flisor, tunna skivor och småbitar. Krydda med lite spiskummin. Stek det hela riktigt knaprigt i oljan. Pressa över lite citron.
  4. Strimla romansallad, skiva tomaterna och skala och skiva löken riktigt fint. Montera pitabröd med sallad, falukorv, tomat och lök, stark sås, vitlökssås och inlagd feferoni.