Cajun casserole med ölkorv

45 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Skala och tärna lökarna fint, skala och skiva vitlöken. Kärna ur paprikan och chilifrukterna och skär det hela i små tärningar. Skär selleristjälkarna i tunna skivor. Skär ölkorvarna i slantar.
  2. Hetta upp en rejäl skvätt olja i en stor kastrull. Stek korvslantarna hastigt och lyft sedan ur dem, låt rinna av på hushållspapper. Stek lök, vitlök, paprika, chilifrukt och selleri i samma gryta som korvarna stekts i. Det ska inte ta färg, endast mjukna.
  3. Tillsätt krossade tomater, buljong och rörsockersirap. Strö över oregano, lite salt och svartpeppar. Koka upp och dra ned värmen så att det precis sjuder, låt gå i cirka 30 minuter utan lock.
  4. Dela majskolvarna i fyra bitar vardera och lägg dem i den sjudande grytan så att de blir varma. Smaka av med citronsaft, salt, peppar och cayennepeppar. Grytan har en ljuvlig sötma som balanseras upp av citronen och någon nypa salt.
  5. Precis innan servering, lägg i korvarna och vänd runt en sista gång. Toppa med finhackad persilja.
  6. Servera gärna med ett gott bröd.