Vår korvhistoria

Vi på Stensåkra gör riktig korv med äkta smak. Vi använder bara råvaror av högsta kvalité och blandar inte i en enda onödig tillsats. Inga konstgjorda smakförstärkare. Den viktigaste ingrediensen i god korv är stolthet. Vi tillverkar våra korvar i Småland av närproducerat kött som vi hämtar hos ett slakteri som vi samarbetar med. Alla våra korvar utom isterbandet som innehåller korngryn, är helt fria från gluten, soja, laktos och ägg. Korv ska bara innehålla beprövade och äkta råvaror. Har korven skinn är det äkta fjälster, inget annat.

För oss är det självklart att en korv ska innehålla det bästa, tillverkas i lugn och ro och behandlas med kärlek. Annars smakar den ju inte som korv ska. På Stensåkra vet vi sedan länge att korv är bra mat till både fritid, vardag och fest. Därför gör vi många olika sorters korvar som passar till olika tillfällen, för hela familjen. 
Äkta smaker, närproducerat kött och många korvar att välja mellan.
 Det är sunt korvförnuft från Småland!

Vår korvfilosofi

HÖG KÖTTHALT

Vi anser att hög svensk kötthalt vittnar om bra produkter. Vi vill att man med trygghet ska veta att det är bra, mättande och smakrika korvar. Man ska kunna äta en korv till middagen lika väl som en köttbit, det ska vara lika mättande och smakrikt och man ska känna att det är ett lika bra alternativ, om inte ett bättre alternativ. Köttet är det centrala i alla våra produkter, det är köttet vi använder som ”förmedlare” för våra olika smaker. 
Vi gör korv på riktigt!

SVENSKT KÖTT

Svenskt kött är vår grundstomme, vår affärsidé och det självklara valet i våra produkter. Vi vill gynna de svenska bönderna och bidra till att behålla våra fina öppna landskap och arbetstillfällena det ger. En stor drivkraft är att skapa mer medvetenhet hos konsumenterna att gynna det svenska köttet, så att vi till och med kan ta tillbaka en stor del av det vi importerar i Sverige. Vi vill att Stensåkra ska vara det självklara valet när man vill handla och gynna svenskt kött. Du ska känna trygghet för hela produktkedjan och därför märker vi också med ”Svenskt kött”.

MILJÖN

Vi tänker på miljön i alla steg. Vi har byggt en ny korvfabrik där vi eliminerat skadliga utsläpp i produktionen och med en effektiv flödesgång har vi maximerat effektiviteten och minskat miljöpåverkan. Vi samlevererar ofta med andra livsmedelskollegor, vilket gynnar både miljön och våra kunder.

Vi jobbar med färska köttråvaror för att få så färska och bra produkter som möjligt, vilket ger högsta möjliga hållbarhet. Det gynnar både konsument, butik och oss själva.